Artikel om maskeradkläder – 5 idéer för ditt nästa maskeradtema

Maskeradfester är alltid lika roliga och det finns ingenting som ger samma känsla som att klä ut sig tillsammans med goda vänner. Att välja rätt maskeradkläder kan dock vara en utmaning – vilket tema ska man välja och hur ska man få idéerna att strömma till? Här kommer några tips på 5 olika maskeradteman som kan fungera bra – oavsett om du letar efter något enkelt eller mer avancerat.

Harry Potter

Inget tema är mer välkänt och populärt än världens mest berömda trollkarl. Klä dig som Harry, Hermione eller Ron och du är garanterad en fullträff. För ett mer komplett utseende kan du även lägga till varsin husfärgad scarf eller klänning. För de som föredrar en annan stil kan man alltid välja att klä ut sig som en av de mindre kända karaktärerna, som exempelvis Luna eller Neville.

Superhjälte

För den som vill känna sig som en del av ett superhjälte-team är detta det perfekta valet. Här finns det blanda annat möjlighet till att klä sig som Superman, Batman eller Spiderman. För att göra det extra speciellt kan du bjuda in alla dina vänner till en superhero-team-building night och lära känna varandra och stärka gemenskapen.

Steampunk

För de som gillar retrofuturismen finns det inget bättre än steampunk-tema. Klä upp dig som en halvrobot, halvmänniska, eller varför inte som en häftig luftskeppskapten? Oavsett vilken stil du väljer kan du vara säker på att imponera på dina vänner och få en unik upplevelse.

Emoji

Detta tema är perfekt för den som vill ha något mer lättillgängligt och roligt. Klä dig som din favorit-emoji eller skapa en egen. Du kan även bjuda in dina vänner och be dem att bara skriva med emojis under hela kvällen. Det blir garanterat en upplevelse att minnas.

Zombie

För den som gillar det läskiga och något mer utmanande, är zombie-tema ett utmärkt val. Lägg till lite falsk blod och smuts, tillsammans med trasiga kläder och en ryslig makeup. Glöm inte att lära dig lunka och stönandet och för en mer realistisk zombie-upplevelse.

Maskeradfester behöver inte vara dyra eller allt för avancerade för att vara roliga. Genom att välja rätt maskeradtema kan du och dina vänner ha en fantastisk kväll tillsammans. Välj ett tema som passar er personlighet och intressen och se till att fånga rätt stämning för kvällen. Om du är osäker på vilket tema du ska välja kan du kolla in Festbutikken och se vad de har för olika dräkter som kan passa din maskerad. Smink, kläder och accessoarer är detaljer som gör det extra speciellt, så fokusera på dessa för att få en riktigt minnesvärd kväll!