Så sparar du pengar på att odla dina egna tomater

Att ha en trädgård där du kan odla dina egna grönsaker är inte bara bra för plånboken utan också för miljön och din hälsa. Att odla dina egna tomater är en fantastisk startpunkt för att spara pengar på maten då tomaterna är en vanlig ingrediens i de flesta kök.

Du behöver inte ha en stor trädgård för att odla tomater då de också kan odlas i krukor på balkonger eller uteplatser. Allt du behöver är solljus och tomatnäring från Plantigo för att få en god skörd.

Välj rätt plats

Tomater behöver minst sex timmars solljus varje dag. Välj en plats i trädgården eller på balkongen som har gott om solljus. Om du har en trädgård kan du överväga att odla tomater bredvid en vägg eller staket då det ger extra värme och skyddar mot vind.

Välj rätt jord

Självvattnande krukor kan vara ett fördelaktigt alternativ för att minska behovet av vattning. Vatten kan också tas spara genom att använda mulch runt dina tomatplantor som hjälper till att hålla fukten kvar.

Skötsel

Tomater växer snabbt och behöver regelbunden skötsel. Detta inkluderar bevattning och stöd för att hålla upp plantan och hindra den från att falla ihop i starka vindar. Du kan också behöva beskära plantan när den växer och ta bort suckers eller extra smågrenar för att säkerställa att näringsämnena går till frukten som växer istället för till en onödig vegetativmassa.

Tomatnäring

För att få ett bra resultat behöver de flesta tomater näring. Din lokala trädgårdsbutik kan erbjuda organisk eller kemisk tomatnäring som håller dina plantor friska och producerar en bättre skörd.

Skörda dina tomater

Tomater kan skördas när de är röda, men låt dem vara kvar så länge som möjligt på plantan då detta leder till en större och sötare skörd.

Att odla dina egna tomater kan inte bara spara dig pengar på mat, utan det är också ett roligt och hälsosamt sätt att tillbringa tid utomhus. Med rätt skötsel av plantorna och användning av tomatnäring kan du se till att erbjuda dig själv en oändlig försörjning av färska, hälsosamma och läckra tomater. Så varför inte prova att odla dina egna tomater idag?