Bilden visar ett vardagsrum. Rustik heminredning från Rowico skapar en mer industriell känsla i din heminredning.

Rowico: Skapa en rustik heminredning

Rowico har rustik inredning och detta har blivit alltmer populärt under de senaste åren, och det är inte svårt att förstå varför. Denna stil ger en känsla av avkoppling, komfort och lugn som är perfekt för var hem, oavsett om du bor i en lantlig eller stadsomgivning. En nyckelkomponent i en rustik inredning är givetvis möbler, men hur vet du vilka möbler som passar din stil? Nedan kan du enkelt lära dig mer om hur du kan inreda med rustika möbler.

Möbler och heminredning från Rowico skapar en rustik känsla

 1. Välj en stadig bas.
  För att skapa en rustik känsla i ditt hem bör du börja med att välja en stadig bas. Rustika möbler är ofta mer massiva och robusta än moderna möbler, så fokus ska vara på att välja möbler som kan hålla sig i många år. Ett träbord i massiv ek eller tall med en grov yta är ett utmärkt exempel på en stadig möbel som passar i en rustik inredning. Komplettera gärna med solida stolar, helst av trä, för en mer naturliga look.
 2. Blanda gammalt med nytt.
  Ett utmärkt sätt att skapa en rustik inredning med Rowico i ditt hem är genom att blanda gammalt med nytt. Detta innebär att du kan använda en antik möbel tillsammans med nya, rustika möbler för att skapa en intressant estetiskt. Ett exempel på detta är att placera en gammal träskänk bredvid en nytillverkad, rustik bokhylla. Tillsammans kan dessa möbler skapa en härlig mix av vintage och modern.

Andra sätt att skapa en mer naturlig heminredning och industriell stil

 1. Välj naturliga material.
  Materialen som du väljer för dina rustika möbler är viktiga för att skapa en naturlig känsla. Trä är en självklar favorit. Komplettera gärna med material som sten eller läder för att bryta av och skapa en kontrast. Ett exempel kan vara en soffa i grovt läder med en robost byrå i trä.
 2. Satsa på enkelhet.
  Rustik inredning från Rowico är känt för sin enkelhet. Tänk på detta när du väljer dina rustika möbler. Det är bättre att ha färre möbler, men att dessa är av god kvalitet och representerar den rustika stilen som du letar efter. Om du har för mycket möbler kan resultatet istället bli rörigt och överlastat.
 3. Personifiera med accessoarer.
  När du har valt ut rustika möbler som representerar din stil är det dags att göra hembonaden personlig med accessoarer. Tänk på att dessa accessoarer kan vara unika och avslöjar en del av din personliga stil. Komplettera med kuddar, plädar och mattor för att skapa en varm och inbjudande känsla.

Att inreda med rustika möbler från Rowico och industriell heminredning behöver inte vara svårt. Det viktigaste är att välja möbler som har en naturlig känsla och hög kvalitet. Kom ihåg att rustika möbler också kan blandas med andra stilar för att skapa en unik look i ditt hem. Genom att välja dina accessoarer med omsorg kan du göra rummet personligt och inbjudande. Ta inspiration från dessa tips och skapa det rustika hemmet du alltid drömt om.