Lär du hur man grillar

Planerar du på att bli en kock eller grillmästare på en restaurang som serverar mycket grillat? Eller starta upp en egen restaurang som serverar grillat? Då har vi samlat ihop all information du behöver för att komma igång med grillning och alla grunder du behöver veta! Fortsätt läsa här nedan så hittar du det du behöver veta.

Grunder för grillningen

Direktgrillen är lämplig för grillning av små köttbitar som hamburgare, filéer, kyckling och fisk som grillas i upp till 15-20 minuter.

Kolgrill: För att grilla direkt på kolgrillen, placera kolet eller kolet under grillen och lägg maten efter cirka 20-25 minuter, när de grå glöden har förbättrats. Smidd eller jämnt spritt kol ger enhetlig värme under hela bakytan.

Gasolgrill: placera maten direkt på brännaren för att grilla direkt på gasgrillen och justera exakt önskad temperatur.

Indirekt grillning kan jämföras med grillning och är lämplig för livsmedel som kräver 20 minuter eller mer tillagningstid. Exempel på indirekt lämpliga kött inkluderar helfilé, fläskkotletter och stora kycklingbröstfiléer.

Kolgrill: När du använder en kolgrill ska du placera kolet eller grillen på samma sätt som för direktgrillning, men när kolen börjar förbereda sig för grillning, sprida en eller båda sidorna jämnt. Indirekta grillar fungerar bra med en grill som gör att du kan sätta kolen i mitten av grillen redan från början. Bredvid kolet, under grillen, kan du lägga ett ark aluminiumskum för att samla marinaden och fettet från maten. Placera maten på en aluminiumpanna eller bredvid en kolspis, täck över och grilla för maximal värmehållning och arom.

Gasolgrill: Om du använder en gasolgrill, förvärm grillen, stäng sedan av mittbrännaren och låt de andra brännarna vara på. Lägg sedan maten i mitten av grillen och stäng locket. Justera värmen enligt receptet och öppna locket först när maten är redo att behålla värmen.

Lämna ett svar