Glöm inte bort ergonomin på jobbet

Visste du att en genomsnittlig person tillbringar cirka 8 timmar per dag sittande? Det är nästan en tredjedel av våra liv! Och för många av oss tillbringas minst hälften av den tiden på arbetsplatsen. Med tanke på hur mycket tid vi tillbringar på jobbet är det viktigt att se till att våra arbetsplatser är så ergonomiska som möjligt.

Som vi nämnde tidigare är ergonomi otroligt viktigt på arbetsplatsen. Per definition är ergonomi ”studiet av människors effektivitet i sin arbetsmiljö” Med andra ord handlar det om att se till att din arbetsplats är utformad på ett sätt som främjar din produktivitet och hälsa.

Det finns några viktiga saker att tänka på när det gäller ergonomi:

-Din arbetsplats ska vara bekväm. Du ska inte behöva anstränga nacken eller ryggen för att se din datorskärm, till exempel. Om du gör det är det troligt att du kommer att få smärta och obehag med tiden. Där kommer ergonomiska stolar och ståmatta in i bilden.

-Din arbetsplats ska vara effektiv. Det innebär att allting ska vara inom räckhåll så att du inte behöver slösa tid på att leta upp saker som ligger på fel plats.

Letar du efter ergonomiska hjälpmedel är det ErgoComfort du ska kolla in. Med många års erfarenhet och hundratals olika produkter kan du varas säker på att dem har precis det du letar efter. Du hittar allt från balansboll till industri tangentbord från stora varumärken i deras sortiment.