Allt du behöver veta om presenningar

Presenningar är en av de mest mångsidiga utrustningar du kan ha, och de ger skydd och säkerhet för allt från kommersiella byggarbetsplatser till din campingutrustning. Men med så många olika typer som finns tillgängliga kan det vara svårt att veta vilken presenning som är rätt för dig. Här ska vi titta på alla de olika materialen och vilka användningsområden de lämpar sig bäst för.

Olika typer av presenningar

Presenningar finns i en mängd olika former och storlekar och kan tillverkas av en mängd olika material. De vanligaste är:

  • Vinyl – Vinylpresenningar är starka och hållbara, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk, t.ex. för att täcka båtar eller skydda byggarbetsplatser från väder och vind. Vinylpresenningar är också lätta att rengöra, så de är ett bra val om du behöver något som inte blir smutsigt så lätt.
  • Polyetylen – Polyetylenpresenningar är lätta och vattentäta, vilket gör dem perfekta för campingresor eller tillfälliga skydd. De är också prisvärda och finns i en rad olika färger som passar alla behov.
  • Canvas – Presenningar av canvas är tyngre än andra typer men ger ett bättre skydd mot väder och vind. De är utmärkta för att täcka stora områden som möbler eller fordon, samt ge skugga under varma dagar.
  • Nylon – Nylonplanen är lätt men ändå hållbar och motståndskraftig mot revor, vilket gör den idealisk för att täcka sandlådor eller lekplatser där hållbarhet är viktigt men vikten inte är ett problem.
  • Mesh – Mesh-planen ger utmärkt ventilation samtidigt som den skyddar mot sol och regn. De är perfekta för utomhusevenemang som t.ex. bondemarknader eller hantverksmässor där det är viktigt med synlighet, men också att vara säker från väder och vind.

Vad du kan använda presenningar till

Användningsområdena för presenningar beror egentligen på vilken typ av material du väljer, vinyl är utmärkt för att täcka föremål utomhus medan nät är bättre lämpat för att ge skydd vid ett evenemang eller marknadsstånd. Generellt sett kan presenningar dock användas till allt från att hålla dina tillhörigheter skyddade från vädret under campingresor med ett snabbtält till att säkra utrustning på byggarbetsplatser och till och med ge extra förvaringsutrymme i ditt hem eller garage! Tack vare sin mångsidiga karaktär kan presenningar användas till nästan allt du behöver extra skydd mot väder och vind!

De kan skydda allt från möbler till båtar i alla slags väderförhållanden, samt användas som balkongskydd! Med så många olika typer som finns tillgängliga i olika material finns det säkert en som passar vilken uppgift du än behöver den för! Oavsett om du vill skydda dina tillhörigheter under camping eller öka förvaringsutrymmet i hemmet, är presenningar garanterat lämpliga för uppgiften!