Ålandsstolens historia

Ålandsstolar är en klassisk möbel designad av Carl Malmsten. Malmsten inspirerades av de stolar han såg i Finströms kyrka på Åland, och han anpassade designen för produktion på Stolab. Stolarna tillverkades första gången 1942 och har genomgått få förändringar sedan dess. Ålandsstolar är älskade av många för sin enkla design och sina bekväma säten.

Malmstens designprocess

Carl Malmsten var en svensk designer som fann inspiration till sitt arbete i traditionellt svenskt hantverk. När han såg stolarna i Finströms kyrka visste han att han ville skapa en version av dem som kunde massproduceras. Han hämtade kärnan från byns snickares handvävda stol och anpassade den för produktion på Stolab. Resultatet blev Ålandsstolen, som har tillverkats sedan 1942. Stolarna är tillverkade av bokträ med en naturlig finish.

Varför vi älskar Ålandsstolen

Ålandsstolar är populära för sin enkla design och komfort. Stolarna kan användas i både formella och informella miljöer, och de passar bra till alla typer av inredning. Träets naturliga finish ger stolarna ett varmt och inbjudande utseende. Oavsett om du letar efter en ny matsalsuppsättning eller bara några extra stolar till vardagsrummet är Ålandsstolar ett utmärkt alternativ.

Slutsats

Om du letar efter en klassisk möbel med enkel design är Ålandsstolen ett bra alternativ för dig. Dessa stolar har tillverkats sedan 1942 och fortsätter att vara populära idag tack vare sin komfort och stil. Oavsett om du möblerar din matsal eller bara behöver lite extra sittplatser i vardagsrummet är de ett utmärkt val. Du hittar ett stort utbud av ålandsstolar på Walfrid Svenssons möbler.