Ställningar, väderskydd och ställningstrailer för företaget

Välj rätt ställning vid renovering av fastigheten

Ställningar, som aluminiumställningar, rullställningar och modulställningar är nödvändiga vid renovering av en fastighet. Det kan vara bra att känna till att det finns olika typer av ställningar, men även väderskydd och väderskyddstak. Väderskydd gör att det blir säkrare att vistas på ställningen under olika väderförhållanden.

Detta kan öka möjligheten att arbeta under dagar som annars skulle vara problematiska och genom detta är det enklare att planera personalstyrkan. När du renoverar är det lätt att fastna i kostnader och budgeteringar. Därför bör du kontrollera med en expert på byggnadsställningar och säkerhet kring detta så du kan skapa en säker arbetsplats för dina entreprenörer.

Går du som företagare i tankarna om att renovera så börja med att se över hur du kan göra detta på säkraste sätt. Välj godkänt fallskydd, väderskydd och rätt typ av ställning som gör att du kan renovera på ett enkelt och säkert sätt.

Olika typer av ställningar som kan vara aktuella vid renovering

  • Aluminiumställning
  • Modulställning 
  • Hantverkarställning
  • Ramställning
  • Rullställning

Ramställningar används oftast för raka sidor, medan rullställningar är bättre för att lätt kunna flyttas över fasadens bredd och sidor.

Modulställningar är bra för flexibilitet, medan hantverksställningar erbjuder en bra arbetshöjd. De flesta ställningar idag är tillverkade av aluminium, vilket gör dem lätta att transportera och hantera.

Fallskyddssystem är också viktigt att tänka på, och RSS-fallskydds bör inspekteras av en auktoriserad verkstad om det har använts vid ett fall. Är du osäker så kassera detta och ersätt det med ett nytt.

Det finns flertalet olika typer av ställningar som kan användas för renoveringsprojekt. Det är viktigt att överväga fördelarna och nackdelarna med varje typ innan man fattar ett beslut om vad man ska använda. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att fallskydd och säkerhetssele alltid bör beaktas när man arbetar på hög höjd.

Arbeten på högre höjd kräver att du använder ett godkänt fallskydd

När du arbetar på högre höjder och framförallt takarbeten så är säkerheten alltid prioriterad. Börja med att välja ett bra skyddssele och lär dig hur du använder detta redan på marken. Öva upp din smidighet och testa momenten på låg höjd innan du utför detta på ett tak på hög höjd.

Ett fallskydd är ett krav när du ska arbeta på högre höjder där det finns risk att halka eller falla ner. Se till så du väljer bra ställningar gärna med RSS fallskydd som gör att du kan kontrollera ett fall och minimera detta, därför behöver du även en säkerhetssele. Är det en privat fastighet så är det bra att säkra upp så mycket det går.

Har du avsatt tid för renovering så bör du beakta att en fallolycka kan skapa ett längre stillestånd och kan kräva att du planerar om hela arbetet. Det kan även innebära att du behöver anlita en entreprenör. Därför är det smidigt om du hyr dina ställningar och RSS fallskydd hos en expert på området.

Glöm inte att komplettera med dessa tillbehör

  • Fallskydd
  • Väderskydd
  • Ställningstrailer
  • Väderskyddstak