Vad är skillnaden mellan en madrass och en bäddmadrass?

Många människor vet inte vad som skiljer en madrass från en bäddmadrass, och det kan vara svårt att veta vilken typ av madrass som passar bäst för en god natts sömn. Kortfattat kan man säga att en madrass är en större enhet som är gjord för att ge stöd och komfort för hela kroppen, medan en bäddmadrass vanligtvis är en tunnare enhet som är utformad för att lägga till extra komfort och stöd ovanpå en befintlig madrass. Men det finns faktiskt fler skillnader än så, och i den här bloggen kommer vi att ta en djupare titt på de olika typerna av madrasser och bäddmadrasser som finns på marknaden.

För att förstå skillnaderna mellan en madrass och en bäddmadrass är det viktigt att först förstå vad var och en är gjord av och vilket syfte de tjänar. En madrass är vanligtvis den större, tyngre enheten, och det finns olika typer att välja mellan. En innerfjädrad madrass består av en rad individuella fjädrar som är omgivna av en ram, och dessa fjädrar ger stöd och rörelseöverföring för en god sömn. En skummadrass, å andra sidan, är gjord av olika lager av skum för att ge stöd och komfort.

När det gäller bäddmadrasser är den tunnare typen designad för att lägga till extra stöd och komfort ovanpå en befintlig madrass. En bäddmadrass kan vara tillverkad av olika material, inklusive skum, dun eller syntetiska material, och de är utformade för att enkelt placeras över en madrass. Det finns också en typ av bäddmadrass som kallas en ”topp-madrass”, som är särskilt utformad för att sätta en extra lager av komfort och stöd till en befintlig madrass.

Skillnaderna mellan en madrass och en bäddmadrass kan verka små, men de kan ha en stor inverkan på din sömnkvalitet och övergripande hälsa. Genom att förstå skillnaderna mellan dessa två madrasser och tänka på dina egna önskemål och behov, kan du hitta den bästa madrassen för en god natts sömn. Oavsett om du väljer en innerfjädrad madrass, en skummadrass eller en bäddmadrass, kan en högkvalitativ säng med en bra madrass från TM-Sängar ge dig den komfort och stöd du behöver för att vakna upp redo att möta dagen. Kom ihåg att testa olika alternativ och överväga din egen kroppstyp och sovvanor innan du gör ett val.