Bilden visar en industri. Genom att märka upp med lasergravyr på skyltar och inventarier samt skylta med varningsskyltar och påbudsskyltar samt rörmärkning kan anställda och besökare lättare hitta rätt i dina lokaler.

Märka dina armaturer och installationer enkelt

Ett enkelt sätt att märka dina armaturer och installationer med märkskyltar och lasergravyr.
Att märka dina armaturer och installationer kan vara en tråkig process. Särskilt om du inte har rätt verktyg eller vet exakt hur du ska gå tillväga. Det finns olika typer av skyltar med allt från enklare märskyltar upp till lasergravyr.

Det är viktigt att märka dessa föremål så att de lätt kan identifieras. Det behöver inte ta så mycket tid i anspråk. Genom att märka dina armaturer och installationer med professionella skyltar kan du snabbt få ordning på dina inventarier.

Samla ihop informationen om dina inventarier

Det första steget för att märka dina armaturer och installationer är att samla ihop information om dina inventarier. Det kan vara allt från inventarieförteckningar till att sammanställa fabrikat och inventarieområdet.

Efter att du samlat ihop all information. Samt även identifierat dina behov av vilka skyltar samt vilken typ av skylt du behöver. Beroende på vilken verksamhet du har så finns det rörmärkning, lasergravyr, kabelmärkning och partmärkning. Detta går att lösa med exempelvis skyltgravyr genom olika former av graverade skyltar.

Sätt vanliga etiketter eller välja att lasergravera dina inventarier med lasergravyr på skyltarna

När du har allt material klart är det dags att börja märka upp dina inventarier. Om du använder tryckta etiketter från en etikettmaskin. Då bör du se till att de har rätt storlek för den armatur eller installation som du märker.

Dubbelkolla också att de är vattentäta så att de inte skadas av fukt eller andra miljöförhållanden. När etiketterna är utklippta fäster du dem med antingen tejp eller lim beroende på vilken typ av material ytan är gjord av.

Skapa ett extra skydd mot skador från väder och vind kan du överväga att använda genomskinliga lamineringsark över varje etikett innan du fäster dem på ytan. Du kan många gånger spara mycket tid på att använda dig av lasergravyr på skyltar eller direkt på inventarierna eller på armaturer.

Har du installerat ett nytt rörsystem så kan du även komplettera med rörmärkning av armaturerna. Genom rörmärkning får du anpassade skyltar som tydligt markerar hur rören är dragna och vad det används till.

Underlätta för dina anställda med professionella skyltar till dina inventarier

För extra bekvämlighet när du märker armaturer och installationer utomhus kan du överväga att använda självlysande etiketter. På så sätt kan alla som behöver tillgång till dem på natten lätt hitta dem utan att behöva använda en ficklampa eller annan ljuskälla.

Dessutom gör självlysande etiketter det mycket lättare för den som behöver tillgång att enkelt identifiera vilka strömbrytare som styr vilka lampor efter mörkrets inbrott utan att behöva leta bland flera olika strömbrytare tills de hittar rätt. Även här kan du tjäna på att använda graverade skyltar som är lättlästa även vid låga ljusförhållanden.

Märk upp verksamhetens allmänna utrymmen med påbudsskyltar, varningsskyltar och brandskyltar

Genom att följa dessa enkla steg kan du enkelt märka alla dina armaturer och installationer på nolltid. Märkning är en viktig del för att garantera säkerheten runt farliga områden samt för att ge underhållspersonal enkel åtkomst vid behov. Glöm inte bort att märka upp även områden som personal och besökare har tillgång till med varningsskyltar, brandskyltar och andra typer av påbudsskyltar.